Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg vykostěného hřbetu z černé (pečeně), cca 1/3 šálku sušených švestek 1/3 šálku sušených meruněk, menší oloupané jablko zbavené jádřince, 1 lžička medu, 0,5 dl whisky (popř. brandy nebo koňak), 1/2 lžičky strouhané citronové kůry, 1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry, 1-2 stroužky česneku, máslo, polohrubá mouka, šálek jablečného moštu, pepř, sůl .

Sušené švestky a meruňky nakrájíme a marinujeme v destilátu 2 až 3 hodiny. Přidáme nakrájené jablko, med, citronovou a pomerančovou kůru. Do masa uděláme kapsu. Maso osolíme a opepříme vně i uvnitř. Ovoce vyndáme z marinády, necháme okapat, dáme do kapsy a tu uzavřeme. Česnek nakrájíme na nudličky a protkáme jím povrch masa. Pečeni potřeme máslem a obalíme v mouce. Pečeni krátce osmahneme, aby se zatáhla a vložíme do pekáče, podlijeme jablečným moštem a zbylou marinádou. Pečeme v přikrytém pekáči za občasného podlévání moštem pečeme do měkka. Když je maso téměř měkké, dopékáme v odkrytém pekáči.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg kýty rozdělené na 2-3 části, sůl, pepř, 10 dkg slaniny, 2-4 sladkokyselé okurky, 10 dkg uzeného bůčku (není nutné), 1 větší cibule, 1 mrkev, jíška.

Maso osolíme a opepříme. Slaninu, potřebnou část kyselých okurek a uzené maso nakrájíme na klínky a maso jimi protáhneme. Na kastrole rozpustíme zbylou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, lehce ji zasmahneme a maso na ní po všech stranách opečeme. Pak ho dusíme, podlité malým množstvím vody. Podušené maso dáme péci do trouby. Když je měkké, přidáme na jemné nudličky pokrájenou mrkev, chvíli ji ve šťávě podusíme a pak přidáme na nudličky rozkrájenou okurku. Okurku povaříme jen krátce a šťávu zahustíme jíškou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 Hlasující)

0,75-1 kg kýty, 1 lžíce másla, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, půlka menšího celeru, půlka citronu, 6 plátků slaniny, 8 půlek kompotových švestek, 1 dl šťávy ze švestkového kompotu, 1 dl červeného vína, 1 lžíce hrozinek, 2 lžíce sekaných mandlí, 1 lžíce povidel, 3 bobkové listy, 1 lžička tymiánu, 5 kuliček jalovce, 5 hřebíčků, sůl, cukr, hladká mouka.

Hrozinky namočíme alespoň na hodinu do studené vody. Kýtu protáhneme slaninou a osolíme. Zeleninu s cibulí nakrájíme na menší kousky a osmažíme na másle. Kýtu s osmaženou zeleninou dáme na pekáč, podlijeme vodou, přidáme koření, očištěnou kůru z půlky citronu a v rozehřáté troubě upečeme za občasného podlévání troškou vody a přeléváním vypečené šťávy. Hotové maso vyjmeme, šťávu mírně zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Přidáme povidla, kompotovou a citronovou šťávu, dochutíme solí a cukrem, opět chvíli povaříme a přilijeme červené víno. Omáčku propasírujeme a vmícháme do ní sekané mandle. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na jednotlivé porce, přelijeme omáčkou a ozdobíme půlenými švestkami z kompotu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 1.88 (4 Hlasujících)

1-1,2 kg krkovice, 30 dkg plátků uzeného masa (bok, krkovice), sůl, 10 dkg plátkového eidamu, 15 dkg žampionů (nebo jiných lesních hub), motouz, alobal.

Marináda: 1 lžíce oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce bílého vína, šťáva z ½ citronu, špetka pepře, špetka soli.

Maso krkovice rozkrojíme napříč ale nedokrojíme do konce (aby se pečeně nerozpadla). Maso posolíme, potřeme marinádou ( i v zářezech) a necháme do druhého dne marinovat. Pak na plátky uzeného dáme plátky žampionů, nato přitiskneme plátek sýra a to dáme do každého zářezu krkovice. Krkovici svážeme motouzem, a obalíme omaštěným alobalem. Pečeme v troubě cca 2 hodiny při 180 st. C. Pečeni rozbalíme a dopečeme dočervena.

Variace: do zářezu krkovice vložíme plátky uzeného bůčku s pokrájenou cibulí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

0,75-1 kg kýty, 10 dkg slaniny,  máslo, 20 dkg kořenové zeleniny, 2 dl červeného vína, špetka tymiánu, citronová kůra, 2-4 vlašské ořechy (můžeme nahradit jinými ořechy),  bobkový list, sůl.

Maso protáhneme slaninou, potřeme rozsekanými ořechy, dáme do misky a zalijeme červeným vínem. Marinujeme v chladu 1 den. Druhý den maso vyjmeme, osolíme, dáme na pekáč a přidáme kořenovou zeleninu. Zvolna pečeme v troubě doměkka. Při pečení maso potíráme máslem a podléváme marinádou. Měkké maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme. Maso v omáčce prohřejeme.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.