Zvěřinová Kuchařka

Nejchutnější zvěřinové recepty na internetu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (2 Hlasujících)

1-1,2 kg krkovičky z černé, hladká mouka, kmín, sůl, voda nebo vývar z kostí (přibližně 1/2 litru).

Zvěřinu osolíme. Do pekáče vložíme maso, posypeme kmínem, opečeme v rozpálené troubě a podlijeme trochou vařící vody nebo vývaru. Při pečení maso mírně podléváme a poléváme výpekem. Když je maso na jedné straně dozlatova, tak ho obrátíme.  Upečené  maso vyndáme z pekáče, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme dohněda, zalijeme vývarem nebo vodou, dobře povaříme a scedíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.25 (2 Hlasujících)

1 -1,2 kg zvěřiny z černé (nebo jiné spárkaté), 10 dkg slaniny, 1 cibule, 20 dkg kořenové zeleniny, 4 kuličky pepře, 2 hřebíčky, 10 kuliček jalovce, špetka papriky, 1 dl červeného vína, 5 dkg sušených švestek, 5 dkg ořechových jader (různé druhy), jíška, 5 dkg tvrdé chlebové kůrky, ocet, sůl, sádlo (olej).

Zvěřinu osolíme, opečeme na pokrájené slanině a pokrájené cibuli, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu kterou orestujeme. Maso opaprikujeme, přidáme pepř, jalovec, hřebíček, zakápneme octem a pečeme v troubě za občasného podlévání vínem a vodou do měkka. Měkké maso vyndáme do tepla a naporcujeme. Do šťávy dáme sušené vypeckované švestky, posekané ořechy, chlebovou kůrkou, dosolíme a vše povaříme. Podle chuti můžeme omáčku zastříknout citronovou šťávou.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 Hlasujících)

1-1,2 kg kýty nebo plece, 20 dkg kořenové zeleniny, 1 velká cibule, sůl, sádlo (olej), 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, vývar na podlévání, jíška, 10-15 dkg brusinkového kompotu, 1 pomeranč, lžička hořčice, špetka strouhaného muškátového oříšku, strouhaný křen (podle chuti), 1 dl červeného vína.

Zvěřinu odblaníme a osolíme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme koření a vložíme maso. Dusíme v pekáči za občasného podlévání vývarem do měkka. Maso vyndáme do tepla a nakrájíme na porce. Do šťávy přidáme brusinkový kompot, nakrájené kousky oloupaného pomeranče, hořčici, muškátový oříšek, kousek nastrouhaného křenu, dosolíme, přidáme červené víno, zahustíme jíškou, krátce povaříme a šťávu přecedíme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.25 (2 Hlasujících)

1-1,2 kg zvěřiny, 20-50 dkg uzených vepřových žeber, 5 dkg sádla, 1cibule, 3 stroužky česneku, sladká a pálivá paprika, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, sůl, vývar.

Maso nakrájíme na 4 díly, osolíme a dáme na pekáč a prudce opečeme. Přidáme pepř, nové koření, pokrájenou cibuli, česnek a podlijeme vývarem. Navrch masa dáme pokrájená uzená žebra. Dusíme do měkka za občasného podlévání vývarem a ke konci dopečeme.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (1 Hlasující)

1-1,2 kg zvěřiny, 0,5 kg uzených vepřových žeber, 10 dkg slaniny, 15 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 1 velká cibule, 3 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nové koření, sůl, jíška, sádlo.

Zvěřinu odblaníme, osolíme a protáhneme slaninou. Na sádle orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Na pekáč dáme zeleninu, koření a maso na které položíme díly uzených vepřových žeber (žebra musí být navrchu). Podlijeme vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, vyndáme uzená žebra a dopečeme v otevřeném pekáči dočervena. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou se zeleninou.

Lanškrounské dortíky - Vaše sladké nejen vánoční recepty.

Poslední komentáře

  • Jezevec s pikantní omáčkou

    Anče 10.02.2020 16:19
    Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla?
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bakin 13.02.2017 07:15
    Tak každý nějak začínal. :roll: Hlavně nebreč, příště se ti to určitě povede uvařit. :-)
     
  • Zvěřinový vývar z kostí

    Bigmac 12.02.2017 14:16
    :-x takový hnus jsem ještě nejedl :-x

Copyright © 2016. Všechna práva vyhrazena. Určeno pouze pro osobní využití.