- 1. Závitky s vejcem na zelenině
- (Závitky)
- 4 plátky z kýty zvěřiny, 1 cibule, 4 dkg mrkve, 4 dkg celeru, 4 dkg petržele, 3 lžíce rajčatového protlaku, olej, 1 bobkový list, vývar, kousek másla, ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 2. Závitky s uzeným masem na zelenině
- (Závitky)
- 4 větší plátky z kýty zvěřiny, 5 dkg másla, 10 dkg kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 8 kuliček ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 3. Plněné plátky na kořenové zelenině
- (Plněné plátky)
- 8 větších plátků, 1 cibule, malý kousek celeru, mrkve a petržele, 2 lžičky hladké mouky, máslo, sůl, pepř. Náplň: 6 dkg plátků šunky ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 4. Sekaná na kořenové zelenině
- (Mleté maso)
- 1/2 kg mletého masa, 10 dkg anglické slaniny, 1 a 1/2 rohlíku, 2 středně velké cibule, 2 střední mrkve, plátek celeru, 1 větší petržel, 2 vejce, ...
- Vytvořeno 5. září 2011
- 5. Šetrné nakládání zvěřiny
- (Mořidla a zrání zvěřiny)
- ... a necháme v chladnu 2-3 dny uležet. Zrání v kořenové zelenině: a) Kořenovou zeleninu (celer petržel, mrkev) nakrájíme na kolečka, nebo nastrouháme ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 6. Základ pod maso a lečo
- (Zavařeniny ke zvěřině)
- ... při 80°C půl hodiny. Získáme tak výborný základ pod masa na zelenině nebo pro přípravu leča. ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 7. Roláda z plecka
- (Rolády)
- ... Pečeme na slanině, podle potřeby podléváme, nakonec přidáme máslo. Roládu můžeme péct na nakrájené kořenové zelenině s cibulí. Variace ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 8. Kachna plněná jablky na kořenové zelenině
- (Kachna divoká)
- 1 kachna, sůl, 2 jablka, 2 lžíce másla, 1 větší cibule, 20 dkg kořenové zeleniny, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 10 ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 9. Žebra na kořenové zelenině
- (Pečeně)
- ... nechat 1-2 dny naložené v pokrájené kořenové zelenině s cibulí. -Ke konci můžeme přidat podle chuti ještě trošku červeného vína a citrónové ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 10. Zvěřina na zelenině s rajským protlakem a brusinkami
- (Pečeně)
- 0,75-1 kg zvěřiny z černé (nebo zvěřiny z jiné spárkaté zvěře), 10 dkg slaniny, 15 dkg mrkve, 10 dkg celeru, 10 dkg kořenové petržele, 1 velká cibule, ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 11. Ragů na kořenové zelenině s vínem a brusinkami
- (Masové kostky)
- 3/4 kg zvěřiny, 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce brusinkového kompotu nebo marmelády, 3 lžíce ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 12. Ragů na kořenové zelenině
- (Masové kostky)
- 3/4 kg zvěřiny (např. z plecka a kýty), lžička koření na divočinu, 2 kuličky jalovce, sůl, olej, 2 cibule, stroužek česneku, 7 dkg slaniny, 3 lžičky rajčatového protlaku, 1 malá ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 13. Zvěřina na kořenové zelenině
- (Pečeně)
- ZVĚŘINOVÁ KLASIKA 1-1,2 kg zvěřiny, 10 dkg slaniny, olej, vývar (může být z kostky), mletý pepř, sůl, 1 bobkový list, 2 jalovčinky, 5 kuliček pepře, 3 kuličky ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 14. Plátky po manětínsku
- (Plátky)
- ... Můžeme s ní dochucovat i omáčky, je výborná i k restované zelenině. Na trhu je několik dodavatelů. Nejkvalitnější jsou Thajské. Pokud budete vybírat ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 15. Bažant dušený na zelenině
- (Bažant)
- ... kostky nakrájenou slaninu, nastrouhanou cibuli, očištěnou a nastrouhanou zeleninu a vše spolu osmahneme. K opražené zelenině přidáme osoleného bažanta, bobkový ...
- Vytvořeno 14. srpen 2011
- 16. Jezevec s pikantní omáčkou
- (Komentáře)
- Moooc pěkné, vychytané recepty!!! :-) :-) Máte prosím nějaké zkušenosti se škvařením jezevčího sádla? Posledně jsem pekla staršího jezevce na zelenině a červeném víně a byl super. Jen se předtím válel ...
- Vytvořeno 10. únor 2020