1 předek mladého zajíce, sůl, 5 dkg másla, 1 střední cibule, 5 dkg slaniny, špetka tymiánu, hovězí polévka, 5 dkg másla.
Předek z mladého zajíce rozkrájíme na dílky, osolíme a dusíme na cibulce, másle, slanině a tymiánu za stálého podlévání hovězí polévkou nebo vývarem do měkká, až zčervená. Zvěřinu urovnáme na mísu, šťávu dochutíme a polijeme jí zvěřinu.
Zaječí zadek, slanina, 5 dkg másla, 2 střední cibule, sůl, mletý pepř, 1/4 l bílého vína, 1/4 l hovězí polévky, 3-5 žampionů (podle velikosti) nebo hříbků, 1 bobkový list, snítka tymiánu, 3 zrna nového koření, 3 celé pepře, mouka.
Očištěný a odblaněný zaječí zadek rozkrájíme na několik dílů (asi 7-8), protáhneme je slaninou, osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme zbylou pokrájenou slaninu, máslo a rozkrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Na to vložíme připravené porce zvěřiny a opečeme. Zaprášíme moukou, necháme ji osmahnout a pak zalijeme vínem a hovězí polévkou, přidáme pokrájené žampiony (nebo hříbky), koření a vše dusíme doměkka.
1 zaječí hřbet, 5 dkg slaniny, 2 dl červeného vína, 10 dkg plátků slaniny, sůl, špetka pepře, 1 cibule, 1 bobkový list, polévka.
Zvěřinu ze hřbetu odblaníme a pokrájíme šikmo na plátky, které protáhneme slaninou. Dno kastrolu vyložíme plátky slaniny, řízky na ni srovnáme (slaninu nahoru, posypeme solí a pepřem. Přidáme malou pokrájenou cibuli, bobkový list, podlijeme polévkou a červeným vínem. Dusíme asi půl hodiny a pak dáme na chvíli do horké trouby, aby slanina svrchu zezlátla.
1 zajíc, hladká mouka, 10 dkg másla nebo oleje, 2 cibule, 2,5 dl smetany ke šlehání, mletý pepř, tymián, sůl.
Zajíce nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce a v rozpáleném másle nebo oleji opečeme rovnoměrně po všech stranách. Maso vložíme do zapékací mísy nebo menšího pekáče, proložíme cibulí nakrájenou na kolečka a okořeníme tymiánem a pepřem. Zalijeme smetanou a upečeme v troubě do měkka.
1 zaječí zadek, 10 dkg másla, sůl, 10 dkg cibule, 5 zrnek pepře, 5 dkg slaniny, vývar.
Zaječí zadek osolíme a protáhneme ho hustě na tenké nudličky nakrájenou slaninou. Na pekáči na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou cibuli s několika kuličkami pepře. Pak vložíme zadek masitou stranou do pekáče, podlijeme vývarem, dáme do trouby a za častého podlévání upečeme. Během pečení ho obrátíme aby zčervenal i z druhé strany.