- 1. Bažant
- (Kategorie)
- Vytvořeno
- 2. Zrání zvěřiny obecně
- (Mořidla a zrání zvěřiny)
- ... upravovat, nebo mrazit v mrazáku. Pernatá zvěř se zpravidla do láků nenakládá. Bažant vyžaduje několik dnů k odleženi. Má viset v peří na chladném ...
- Vytvořeno 22. srpen 2011
- 3. Obecný recept na špíz
- (Zvěřina na jehle, na roštu)
- ... pepřem. Maso ze zvěřiny můžeme kombinovat z bílým masem z prsíček kuřete, krůty, eventuálně z prsíček mladého bažanta (Maso z bažanta je ale suché, musíme ...
- Vytvořeno 21. srpen 2011
- 4. Maso na grilovani
- (Maso na grilování)
- ... potírat, zabráníme tak vysychání masa. Na příklad bažantí maso je velmi suché a marinádu použijeme téměř vždy. Naopak na tučnější ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 5. Maso na pečení
- (Maso na pečení)
- ... při vysoké teplotě. -Pokud chceme mít šťavnatou pernatou (bažant, kachna), rozdělíme kus na díly (zpravidla 4). Z prsíček oddělíme prsní kost, ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 6. Použití zvěřiny na kotlíkové guláše
- (Guláše)
- ... bažanta. Zejména masa méně kvalitního (rozstřeleného). Maso si pro tuto příležitost můžeme uchovat v mrazáku. Po dokončení guláše je vhodné ...
- Vytvořeno 19. srpen 2011
- 7. Divoká kachna - úvod
- (Kachna divoká)
- ... bažanta suchá, proto je zpravidla protáhneme slaninou nebo obložíme plátky slaniny které upevníme nití. Maso při špikování musíme ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 8. Pochoutka ze zvěřiny s houbami a játry
- (Masové kostky)
- 45 dkg masa z kýty mladé zvěřiny (např.: sele, kolouch, daňče, bažantí prsíčka z mladého bažanta), 20 dkg jater z mladšího kusu zvěřiny nebo drůbežích ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 9. Bažant po manětínsku
- (Bažant)
- MŮJ TIP 1 bažant, 30-50 dkg uzených vepřových žeber (nebo cca 0,5 kg uzeného bůčku), kousek másla, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření,olej, ...
- Vytvořeno 15. srpen 2011
- 10. Bažant na divokém koření
- (Bažant)
- 1 bažant, 10 dkg slaniny, máslo, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 2 kuličky jalovce, sůl. Bažanta protáhneme proužky slaniny a osolíme. ...
- Vytvořeno 15. srpen 2011
- 11. Bažant na másle nadívaný
- (Bažant)
- 1 bažant, 10 dkg slaniny, máslo, sůl. Bažanta protáhneme slaninou a osolíme. Připravíme si nádivku, naplníme dutinu břišní a zašijeme. ...
- Vytvořeno 15. srpen 2011
- 12. Bažant s nádivkou se žampiony
- (Bažant)
- 2 bažanti, 15 dkg slaniny, máslo, sůl, 15 dkg celeru, 1 cibule. Bažanty navrch i uvnitř osolíme, prsíčka a stehýnka protáhneme slaninou, naplníme připravenou ...
- Vytvořeno 15. srpen 2011
- 13. Pikantní nadívaný bažant
- (Bažant)
- 1 bažant, 1 velká zelená paprika, 2 stroužky rozetřeného česneku, 10 dkg kuřecích jater, bažantí vnitřnosti, 2 lístečky estragonu, 1 lžička drobně sekané ...
- Vytvořeno 15. srpen 2011
- 14. Bažant s pikantní omáčkou
- (Bažant)
- 1 bažant, 8 dkg slaniny, 12 dkg másla (7 dkg pod bažanta, 5 dkg na jíšku spolu s 3 dkg mouky), sůl, 2 dl červeného vína, 1 lžíce brusinkového kompotu, ...
- Vytvořeno 15. srpen 2011
- 15. Lahůdkový bažant
- (Bažant)
- 1 bažant, 7 dkg slaniny, 12 dkg másla, sůl, 10 dkg mandlí, 2 hříbky nebo žampióny, 2 větší mrkve, 1 větší celer. Bažanta osolíme navrch ...
- Vytvořeno 15. srpen 2011
- 16. Bažant s vlašskými ořechy
- (Bažant)
- 2 bažanti, 10 dkg slaniny, sůl, mletý černý pepř, olej, 2 dl červeného vína, šťáva a kůra z 1 pomeranče, 25 dkg vlašských ořechů, 1 pomeranč.0,75 ...
- Vytvořeno 15. srpen 2011
- 17. Bažant na houbách
- (Bažant)
- 1 bažant, 10 dkg slaniny, máslo, sůl, 3 velké stroužky česneku, 3 dl rajské šťávy, 6 celých pepřů, 10 dkg pokrájených hub. Bažant protáhne ...
- Vytvořeno 14. srpen 2011
- 18. Bažant s houbovou omáčkou
- (Bažant)
- 1 bažant, 5 dkg slaniny, 10 dkg másla, 2 cibule, 1 dl červeného vína, sůl, anglická slanina na obalení bažanta, 30 dkg čerstvých nebo mražených hříbků, ...
- Vytvořeno 14. srpen 2011
- 19. Bažant na červeném víně v tlakovém hrnci
- (Bažant)
- 1 bažant, 10 slaniny, máslo, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, 3 snítky tymiánu, 2-3 dl červeného vína, 5 dkg žampiónů nebo hříbků, 1 lžíce ...
- Vytvořeno 14. srpen 2011
- 20. Bažant po srbsku
- (Bažant)
- 1 bažant, 10 slaniny, máslo, sůl, 1 velký stroužek česneku, 3 velké zelené papriky, 2 pomeranče, lžíce rumu. Bažanta protáhneme slaninou, břišní ...
- Vytvořeno 14. srpen 2011