- 1. Závitky se zakysanou smetanou na víně
- (Závitky)
- 4 plátky z kýty zvěřiny, sůl, pepř, tuk, 1 dl červeného vína, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, jíška. ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 2. Plněné plátky s houbami na víně
- (Plněné plátky)
- 0,5kg kýty, olej, 1 dl červeného vína, hladká mouka, mletý pepř, mletý kmín, sůl. Náplň: 10-15 dkg čerstvých (nebo mražených) ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 3. Plněné plátky s játry na víně
- (Plněné plátky)
- 4 větší plátky, sůl, olej. Náplň: 10 dkg vepřových (nebo drůbežích) jater, 10 dkg žampiónů, 2 menší rajčata, sůl, špetka pepře ...
- Vytvořeno 11. říjen 2011
- 4. Játra s divokým kořením na víně
- (Játra )
- 40 -50 dkg jater, 1 cibule, máslo, 5 dkg slaniny, 4 kuličky pepře, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostku cukru, sůl, 1 dl červeného vína. Játra ...
- Vytvořeno 25. srpen 2011
- 5. Zajíc na víně
- (Zajíc)
- 1 zajíc, 12 dkg slaniny, sůl, 2 velké cibule,1 velká mrkev, 1/2 většího celeru (vše nakrájené na plátky), 15 celých pepřů, 10 zrn ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 6. Plátky ze zaječího hřbetu na víně
- (Zajíc)
- 1 zaječí hřbet, 5 dkg slaniny, 2 dl červeného vína, 10 dkg plátků slaniny, sůl, špetka pepře, 1 cibule, 1 bobkový list, polévka. Zvěřinu ze hřbetu ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 7. Kachnna na bílém víně
- (Kachna divoká)
- 1 divoká kachna, 10 dkg slaniny, máslo, 4 kuličky pepře, 2 dl bílého vína, 1 cibule, hladká mouka, sůl. Kachnu protáhneme slaninou, osolíme ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 8. Kachna s kořenovou zeleninou na víně
- (Kachna divoká)
- 1 kachna (může být starší), sůl, 10 dkg slaniny, máslo, 1 menší mrkev, 1/4 menšího celeru, 1 malá petržel, 2 cibule, 2 dl červeného ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 9. Kachna na červeném víně
- (Kachna divoká)
- 1 divoká kachna, 10 dkg slaniny, 8 kuliček pepře, muškátový oříšek, 1 velká cibule, kousek másla, 1 dl červeného vína, ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 10. Kachna na víně s jablky
- (Kachna divoká)
- 2 kachny, 15 dkg slaniny, 3 jablka, 2 dl červeného vína, 5 dkg másla, 4 kuličky pepře, 4 kuličky jalovce, citronová šťáva, 2 hřebíčky, ...
- Vytvořeno 18. srpen 2011
- 11. Černá na bílém víně
- (Pečeně)
- 1-1,2 kg zvěřiny, 10 dkg slaniny, 1 dl vína (bílé nebo červené), 8 kuliček pepřů, 3 kuličky jalovce, na špičku nože tymián, tuk, jíška. Zvěřinu ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 12. Černá na červeném víně s kořenovou zeleninou
- (Pečeně)
- 1-1,2 kg kýty nebo plece, 10 dkg slaniny, 5 dkg másla (nebo jiný tuk), špetka drceného jalovce, olej, 2 cibule, 10 dkg celeru, 10 dkg petržele, 10 dkg mrkve, 1 lžíce ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 13. Černá speciál na bílém víně
- (Pečeně)
- 50-75 dkg krkovice nebo kýta z lončáka, 20 dkg šunky, 20 dkg anglické slaniny, 1-2 cibule, sůl, máslo (nebo sádlo), kečup, pepř, 1dl bílého vína. ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 14. Dušený hřbet na houbách a víně
- (Pečeně)
- 1-1,2 kg hřbetu, 10 dkg slaniny, 10 dkg anglické slaniny 1 mrkev, 1 velká cibule, 2 bobkové listy, pepř, sůl, 2 dl červeného vína, 10 dkg žampiónů (nebo jiných ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 15. Kýta na červeném víně s kořenovou zeleninou
- (Pečeně)
- 1-1,2 kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu, 10 dkg slaniny, 2 cibule, 4 lžíce pokrájené kořenové zeleniny, 1,5 dl červeného vína, 5 kuliček pepře, 5 ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 16. Kýta na červeném víně
- (Pečeně)
- 1-1,2 kg zvěřiny z kýty, 8 dkg slaniny, 10 dkg másla, 1 velká cibule, 10 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele , 8 celých pepřů, 4 zrna nového koření, 1 ...
- Vytvořeno 17. srpen 2011
- 17. Bažant na červeném víně v tlakovém hrnci
- (Bažant)
- 1 bažant, 10 slaniny, máslo, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, 3 snítky tymiánu, 2-3 dl červeného vína, 5 dkg žampiónů nebo hříbků, 1 lžíce ...
- Vytvořeno 14. srpen 2011
- 18. Bažant dušený na víně s houbami
- (Bažant)
- 1 bažant, 5 dkg slaniny, 1 cibule, 5 – 10 dkg čerstvých hub (nebo rozmrazených), 2 dl červeného vína, 1 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce lihoviny ...
- Vytvořeno 14. srpen 2011
- 19. Řízky z mletého na víně
- (Mleté maso)
- 50 dkg mletého masa, 1 vejce, strouhanka, 2 lžíce hladké mouky, hrst kořenové zeleniny (i mražené), 5 lžic kečupu, 1 dl bílého vína, půl kostky ...
- Vytvořeno 5. červen 2011
- 20. Sádlo a škvarky z černé
- (Komentáře)
- Ahoj Máničko, ještě je spoustu sádla z toho prasátka tak ho vyškvařím, je ho celkem dost. Budu referovat. Jinak jsem ti poslal ten recept na ten kančí hřbet. Takže já je večer z toho mořidla vyndám. A ...
- Vytvořeno 22. prosinec 2013